Olağanüstü Bir Gece

Bugün klasik kitaplardan Olağanüstü Bir Gece ile geldim karşınıza.

Stefan Zweig’in bu zamana kadar okuduğum en çarpıcı kitaplarından birisi olan bu eser, dingin bir yaşamın içerisinde her gün aynı rutin şeyleri yapan ve yaşama sevincini kaybedip hissizleşen bir askerin hayata yeniden dönmesini sağlayan o geceyi anlatıyor.

Yazarın bu kitabı sayesinde kütüphaneme tüm serinin koleksiyonunu dizdim. Yaşadığı hayattan bunalıp daha sonra hayattan tekrar nasıl zevk alınacağını işliyor kitap.

Zaman zaman bizlerde de aynı şeyler olmuyor mu?

Her ne kadar kendimizi çevremize farklı yansıtsakta, her birimiz zaman zaman bir buhran geçiriyoruz. Etrafımızda bizi anlayan eşe dosta ihtiyaç duyuyoruz.

Kitaptaki kahramanımız varoluşunu ararken ve çok ilginç bir şekilde eski mutlu günlerine kavuşuyor. Kitap, kendisiyle hesaplaşıp özünü mahkeme eden bir adamı anlatırken, kendimizi de sorgulamamızı sağlıyor.

Psikolojik çözümlemelerin ağırlıkta olduğu akıcı bir üsluba sahip Olağanüstü Bir Gece.

Açıkçası kitabın başlarında konu saracak mı diye düşündüm oysa yazarın psikolojik tahlillerine doğru ilerleyince merak duygum arttı ve devam ettim. Yazarın betimlemeleri ve kitabın içindeki heyecan, kitabın akışkanlığını değiştiriyor.

Okurken şu soru beni gerçekten etkiledi

“ Etrafa mutluluk saçmanın insana ne kadar iyi geldiğini, ne kadar kolay olduğunu şu ana kadar neden bilmiyordum? ”

En çokta kahramanın kendini bulduğu zaman ki özeleştirileri çok manidar. Onunla beraber kendinizi sorguluyorsunuz.

Kapak sayfasında ki Van Gogh’un ünlü tablosu kitabın ismiyle harika bir uyum oluşturmuş.

Hayatının alıştığı sınırları dışına çıkıp uzun zamandır unuttuğu heyecanlara bir saatte kavuşulan uyanış öyküdür bu. Yalın bir dil kullanan Zweig, kitabı bir çırpıda okumak isteyeceğiniz bir eser haline getirmiş.

Kitabın vermek istediği mesajı okuyucuya kendi düşüncelerini sorgulatan bir dille vermesi, kendinizi karakterin yerine koyarak kendi arayışınıza yönelmenizi sağlayacak.

Yazarımızın onuncu eseri, Almanca’dan çevrilen Türkiye İşbankası Kültür Yayınevi’nden çıkma ve 76 sayfadır.

Dikkat! Paylaş Butonu Ücretlidir. Şaka şaka, dilediğin gibi paylaş başkaları da okusun, bilgilensin.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir